Tomorrow Denim - Brand Guide

Grunnideen bak Tomorrow er å gi forbrukeren et bærekraftig alternativ og et produkt der bærekraft, vann og energibesparelser har blitt tatt i betraktning gjennom hele produksjonssyklusen, og der ingen farlige kjemikalier har blitt brukt ”, - Henriette Pieszak, Founder of Tomorrow.

 

Sertifiseringer
EUs sertifiseringer for blomsten og svanen setter strenge krav til hele produksjonsprosessen og betyr at alt fra stoff og glidelåser, arbeidsforhold for fabrikkarbeidere, vannforbruk og bruk av kjemikalier må gå gjennom miljømerket kontroll. Dette betyr blant annet at all bomull som brukes i Tomorrows produksjon er uten bruk av plantevernmidler, for å forhindre ødeleggelse av planter og dyreliv, og GMO bomullsplanter blir heller ikke brukt.

Tomorrows stoffleverandør er også alle sertifisert med EU Blomsten og Svanemerket, og bruker bare bærekraftig bomull blandet med resirkulerbar polyester.

Den mest forurensede delen i produksjonen av konvensjonell denim er måten du vasker og mengden vann som brukes til dette. Som en del av sertifiseringen unngår i Tomorrow hydrogenperoksid, kaliumpermanganat, hypokloritt og optisk hvit helt. Der konvensjonell denimproduksjon bruker mer enn 2000 liter vann når du vasker 100 par jeans, bruker Tomorrow den nyeste teknologien som gjør at mindre enn 1 liter per stil kan brukes.

Produksjon

For å holde seg nær produksjonsanleggene har Tomorrow etablert et Tomorrow-produksjonskontor i Tyrkia. Her overvåker de produksjonen av denim og hjelper leverandører med å bli bærekraftige virksomheter.

Alle deres leverandører er godkjent av Miljømærkning Danmark, EU-kommisjonen for Svanemerket og EU-miljømerket (Blomsten)

Svanemerket krever at fabrikkene må ha et internt kvalitetssystem, og at de følger den internasjonale arbeidsorganisasjonen ILO ́s kjerneregelverk.
- Organisasjonsfrihet
- Ingen barnearbeid, diskriminering eller tvangsarbeid
- Arbeidsforhold/HMS
- Lønninger
- Svanemerket tester til og med luften i fabrikkene

Svanemerket krever at knapper, nagler, glidelåser etc ikke skal være tilsatt tungmetaller som bly, kadmium og nikkel. Disse skal ha BSCI og/eller ECOTEX serfifiseringer.

TOMORROW Denim kvaliteter

* Økologisk bomull
* Resirkulert bomull
* Pre-Con. Resirkulert bomull
* Resirkulert polyester

Forskjellen mellom pre- og post consumer
Pre
: Fabrikkens overskudd som aldri har nådd ut til forbrukeren på grunn av feil i produksjon, feil i str, sømmer etc restene som ender på gulvet hos fabrikkene. Alt dette brukes til å produsere ny bomull fremfor å kaste dette i søppelet.
Post: Et produkt som er laget av materiale som har vært ute hos forbrukeren og deretter levert tilbake, feks ved levering i gjenbruks kontainere e.l

Spør oss om du har spørsmål post@sustainablefashion.no

Handle Tomorrow Denim Her


Legg igjen en kommentar

Vi godkjenner alle kommentarer før de vises offentlig