Brev fra Gründeren

Hei alle,

Jeg er så stolt og glad for at vi endelig er i gang!

Jeg heter Karoline og er Gründeren bak sustainablefashion.no.

 

 

 

Her kommer historien bak oppstarten og konseptet. Du kan velge den korte versjonen eller den lange. Som kvinnelig gründer anbefaler jeg den lange. 

Kort: 
Jeg følte jeg brukte unødvendig mye tid på å finne hvilke merker som var bærekraftig og på hvilken måte de faktisk var mer bærekraftig. Jeg savnet en plattform hvor noen hadde gjort den jobben for meg og jeg slapp å sile ut de merkene som gjør en dårlig jobb mtp bærekraft.  De nettbutikkene jeg fant som hadde fokus på etisk og miljøvennlig klær, solgte ikke de fashion-plaggene jeg var ute etter. - Her var det et marked!

Lang:
Helt siden jeg var liten har jeg hatt en liten spire inni meg som ønsket å skape noe eget. Jeg visste at jeg ikke ønsket å starte før jeg fant noe som engasjerte meg og som jeg visste at jeg kunne elske å drive med. 

De seneste årene har ordet bærekraft dukket opp. Jeg registrerte det og fikk med meg saker som ble hentet frem i lyset. Det var saker som dårlig arbeidsforhold, dårlig kvalitet på klær for å presse ned priser og belastning på miljøet. Dette tok jeg aldri ordentlig inn over meg. Det var for fjernt og langt vekke. Jeg var som en helt gjennomsnittlig person som visste at det skjedde forferdelige ting i tekstilbransjen.... Men hva kunne vel jeg gjøre med det?

Under lockdown (pga. covid19) satt jeg som alle andre i selv-karantene og hadde plutselig veldig mye mer tid til å tenke over ting. Den lille spiren som har ligget inni meg med et ønske om å blomstre, føltes plutselig ikke så langt vekke lenger. Jeg hadde nå tid til å gjøre ting som jeg hadde skjøvet vekk. I tillegg hadde jeg tid til å lese meg opp på viktige saker, slik som ordet bærekraft. 

Av å gjøre mye research, klarte jeg å finne mange brands med fokus på bærekraft. Jeg fant dog ikke noen nettbutikker som solgte kun trendy og bærekraftig brands som traff meg. Her var det et marked! 

Tanken om å starte dette konseptet selv, førte til handling. Det var da bare å kaste vekk alt som heter jantelov, lite tro på seg selv og frykt for å ikke klare det. 

 

Jeg håper du finner noe du liker, om ikke nå, så kanskje senere. Vi er helt i oppstarten, så butikken kommer til å utvikle seg med flere brands og flere produkter. Vi håper at dere også kan utvikle dere sammen med oss, med at vi alle lærer og blir bevisste sammen. 

 

Hjertelig Hilsen

Karoline

 

 


Legg igjen en kommentar

Vi godkjenner alle kommentarer før de vises offentlig